2/01/2008

Спасено ли е Иракли

Този петък започна с една невероятно добра новина, дошла по ай си кю от Яна:

РИОСВ-Бургас спря строителството на Иракли.

"Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ - Бургас Симеон Симеонов издаде заповед за спиране на започналото строителство на ваканционно селище "Ривърсайд вилидж" в Иракли. Инвеститор на проектa е офшорната фирма "Суис пропъртис" ЕООД. "Мярката се налага заради незаконосъобразно издадено разрешително за строеж за обекта", мотивира се Симеонов."

Стъпки (by Mescalero666)

Oще ми е трудно да повярвам, че ей така се слага край на престъпните планове на "инвеститорите". Тези хора няма, да се спрат така лесно и с издаването на една директива се съмнявам, че ще се усоетят планове за милиони евро. Поне вече каузата изглежда по усъществима. Има шанс за Иракли, има шанс и за България, защото ако случаят Иракли се превърне в прецедент, това може да е отправна точка за решаването и на други подобни казуси, където са замесени огромни инвеститорски интереси и съответно виси на косъм екологичното равновесие.

Irakli Protest (by kozzmen)

Иска ми се да вярвам, че вълната от протести и гражданско недоволство дадоха някакъв резултат. Тук е момента да се отбележи огромния принос на Да Спасим Иракли и на всички които излезнаха на улицата в защита на Мястото!

Не вярвам в господ, но бих отправил молитва към Вселената - Нека бъде Иракли! Нека бъде такова, каквото беше. Диво и красиво.

PICT0045 (by chach0)

Още снимки на Мястото, в създадената от мен група Иракли.
В групата до сега се се присъединили 14 автора със снимките им от Иракли. Така че някой ако има снимки от там, които иска да сподели с останалите - моля да заповяда!

2 коментара:

яна пункина каза...

http://daspasimirakli.org/index.php?option=com_content&task=view&id=264&Itemid=1

Съжалявам за грозната новина...

Анонимен каза...

Привет,

много харесах снимките ти от Иракли! Ще се радвам, ако ги споделиш с нас в групата която създадох преди дни. http://www.facebook.com/group.php?v=photos&ref=nf&gid=247709333952#/group.php?gid=247709333952

Поздрави,

Десислава Иванова