4/09/2010

Капоейра СофияОт скоро се зарибих с Капоейра и реших да постна тук малко инфо за този спорт и къде може да се практикува в София.

Капоейра е бразилско бойно изкуство, което смесва в едно музика, танц и акробатични умения. Може би най-важният елемент е баланса и хитроста на капоериста. Отстрани изглежда лесно, но пробвай за да видиш, че въобще не е така. На първата тренировка, направо щях да се издрайфам, но лека - полека влезнох в добра спортна форма и вече мускулната треска е в миналото.

Има няколко места в София, където може да се практикува Капоейра, аз избрах новосформираната школа на Страшо и Дуката - Capoeira Sofia, която се намира в стадион Славия. Атмосферта е супер яка, трениращите са повечето начинаещи, което за мен е ОК, тъй като тренерите обръщат внимание на всеки ученик и показват както отделните движения и удари, така и доста добра общо физическа подготовка.

Тренировките се провеждат всеки петък от 19ч. и неделя от 18ч.

С нетърпение очаквам нашите учители, да се върнат от Холандия, където бяха на Великденски семинар под егидата на местре Самара.

Ето го и сайта на групата:) CapoeiraSofia.Com

Няма коментари: