6/24/2010

The big fackin oil spill

Вече повече от 2 месеца от както Бритиш Петролиум изпуснаха най-голямото лайно в исторята и някакъв съществен прогрес в овладяването на разлива май няма. Дрънкат се някакви врели-некипели, даже Кевин Костнър щял да спасява Мексиканския залив с технологията на брат му... дано успее!

Не знам обаче, дали ви прави впечатление от информационното затъмнение, което поддържат българските медии. В това число интернет портали и традиционните медии, в лицето на телевизия, радио и печатна преса. Сякаш някой е издал заповед от висико да не разисква много темата или е държавна политика да не се дразнят големите коорпорации. По света обаче не е така. В последните 2 месеца, актуализации на проблема има постоянно в емисиите на медиите и от двете страни на океана. Както журналисти, така и общество са заинтересовани от случващато се и искат информацията на момента (горките американци от Южните щати).

Та ровейки се из чуждите сайтове (както стана ясно в БГ-то темата е табу), в търсене на актуална информация за най-голямата екологична катастрофа, попаднах на живо излъчване на разлива от няколко камери.

Дано ги видим скоро с друга картина, по-оптимистична от тази в момента...

Free Videos by Ustream.TV

Преди няколко дни пък попаднах на конкурс по редизайн на логото на BP.



Конкурса е организиран от Greenpeace UK и можете да видите още авторски творби във Фликър-а на организацията

BP SUCKS!

Няма коментари: