10/05/2007

Album.bg

Съвсем случайно днес, системния администратор в бачкането, с който имаме общ интерес - фотографията, ми показа един сайт, който до момента не бях виждал - www.album.bg.

Още със зареждането на първата страница, ми направи впечатление за нещо много познато.
Да ви напомня на нещо?
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Аз лично мометнално го свързах с www.flickr.com на 80%, но след като разгледах сайта, функциите му, категории, останах с убеждението, че направо са копирали Фликр.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Играта: Открийте разликите :)

Албум.бг
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Фликр.ком
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Не че имам нещо против по темата, напротив, доказано е че успешните модели, могат да се премодифицират за конкретните нужди и пазари, и в това да няма нищо лошо. След като Яхуу излезнаха с ФликР на онлайн пазара на фотоуслуги и се наложиха като едини от най-големите в областта, защо не родните internet предприемачи(100% са такива, защото домаин .bg, знам че не се регистрира лесно...), да черпят директно от най-добрите.
Регистрирах се веднага, дори качих 20 снимки от Иркали, но като цяло не останах очарован от сайта. Останах с впечатлението, че се налага като семеен фото албум, а не място кадето можеш, да видиш стойностни работи, ресурс, от който да черпиш идеи и вдъхновение. Не знам от колко време го има този сайт, но му пожелавам късмет в начинанието :)

1 коментар:

Анонимен каза...

Честно казано мисля че повечето сайтове в България са взаимствани от вече съществуващи такива или 1:1 копия. Такива са и най-посещаваните сайтове в бг:

abv.bg - стартира като обиновен FREE Web Mail, който в последствие придоби собствана идентичност
vbox7.com - розов youtube.com
neogen.bg - без коментар
zamunda.net - леко променен обикновен торент тракер
bgtop.net -
софтуер който всеки може да изтегли и инсталира
а какво да кажем за десетките сайтове за запознанства ;)
.... и т.н :P

Успех на всички ;)