10/19/2007

Спаси сърцето си

Поредният Еко протест в София премина мирно и спокойно, като по мое мнение не се събраха повече от 500 човека. Лично аз очаквах повече хора да се отзоват, при положение, че беше обявено около седмица преди това, с официално разрешение на общината. Сборният пункт беше пл. Славейков, откадето протестиращите тръгнаха по Графа, Алабин, към президентството.

началото

по Графа

Този път полицията беше в пъти по-малко от други пъти, вероятно заети с опазването на учителите пред президентството.
УЧИТЕЛИТЕ... - даскалите трябва да изнесат уроци на темата как се протестира! Брутални :) Няма какво да крия - до сега не бях присъствал на голям учителски протест, но този който видях ме порази с организацията и сплотеността при учителите. Още като тръгна шествието от Славайков, се срещнахме с отделни групи учители, който приканваха към по-енергични протести - "Много сте тихи, деца", "Айде викайте, пейте!", такива призиви се чуваха от минаващите учители.

Учителите

Явно тренинга си оказва влианието при тях - след повече от месец протести, те определено знаят как се прави.
пред президентството двете групи протестиращи се срещнаха и викаха известно време заедно.



Както споменах, протеста премина мирно, без излишни разправии с полицаи. След кратко надвикване с учителите, "учениците" продължиха към площад батенберг, където сцената беше отдавна готова, чакаща единствено своята публика и музикантите естествено.



Първи на сцената се качиха мои познати, което беше много приятна изненада за мен. Веско (гайда), Тони (тъпан) и още един пич изнесоха много приятен спектакъл, от традиционно български ритми, които заредиха тълпата, някои дори се хванаха на хорото.

save rila

След Веско и Тони на сцената излезнаха Балканджи, които забиха в типичният им стил - Етно Рок. Изглежда си бяха довели и тълпа верни фенове, в "приятен" вид на бесни метали, чудно защо ли тея метали не се появиха на протестното шествие, ама тва си е тяхна работа...



Тръгнах си от Батемберг преди края на представянето на Балканджи, в търсене на студена бира, което ми отне малко повече от предвиденото време..

Купона така или иначе продължи в галерията на Чачо и Люба, където всеки четвъртак се събират весели хора на по бира, да послушат хубава музика, да обменят идеи и да си кажат наздраве. Приятната изненада беше, че ЛАД - групата на Люба изнесе концерт, на които предполагам всички се изкефиха ::))
особено аз, снощи разбрах, че съм един от първите хора закупил дика им (оше през Август на Иракли).



Една прекрасна вечер...

Няма коментари: