3/26/2008

Oтново за Рила...

Отново за Рила и отново при Парламента да защитим правата си в петък, 28 март. Хората, които са по-свободни, ще започнат да се събират още в 16.30 в градинката между Ректората и Парламента в близост до задния вход на Парламента. В 17.30 ще започне основната акция.

Rila's heart

Да издигнем гора от ръце и плакати за Рила пред председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу, който е на посещение в София.

Горе на Рила беснеят машини! Докога?
Излез навън – ти и децата ти имате право на своето кътче Природа!
Излез навън, чуй Планината, чуй Гората, там е нашата история и нашето бъдеще

Целият текст тук

Чуйте и песента за Рила
boomp3.com

Много е тъжна цялата тази история... Направо ми се драйфа от цялата низост на управляващите кумонисти... Запитан защо е са позволени строителните дейности в Национален парк Рила, министърът на околната среда и водите Рушвет Чакъров отговаря:

„Имайки предвид общественото предназначение и напредналата фаза на напредване на обекта и естеството на допуснатите нарушения, както и практическата невъзможност за възстановяване на предишното състояние, считам за нецелесъобразно прилагането на принудителни мерки като спиране на строителството и предписания за разрушаване на вече построеното.“


или както Мишел го интерпретира:
“Ами те хората инвестираха толкова пари, а пък и дърветата вече нали са отсечени и не можем да върнем времето назад, така че да си ги оставим да си строят в Природен парк Рила, а? Нищо, че е незаконно…”

Няма коментари: