5/16/2008

Вело(д)еволюция

Чесно казано вчерашното велошествие някак си ме разочарова. Не знам защо, но наистина очаквах, да се съберат повечко хора, но уви. Явно това е критичната маса на София... почти същите хора, които ги виждам по протестите, било то за Рила, Странджа, Иракли, велоалеи или за каквото и да било.

Шествието тръгна от езерото Ариана, по цар Освободител, като причини сериозно задръстване на Цариградско.

Ariana

След това нагоре към Университета и към паметника Левски, където завихме по Московска. Чудно защо поехме натам, по тази така или иначе спокойна улица, на която в след работно време, кой би ни обърнал внимание?! Кмета и администрацията му със сигурност си бяха тръгнали отдавна, предполагам смутихме само охраната, по време на няколко минутното усвиркване на кметството. За радост имаше и подобни гледки -

Bombs

направо да съжали Бат Бойко, че не беше там :)

Като цяло всичко премина доста мирно и тихо, като рядко се чуваше някой освен Теодор да скандира. Хората си караха/бутаха колелата на групички, някои си пиеха бирата, въобще беше налегнала някаква апатия...

Шествието продължи надолу по Раковска, в посока площад Славейков, като движението беше спряно само в едната посока.

Veloalley

От там до Попа, към НДК - по класическия маршрут, след това Витошка и свърши в градинката пред театъра Иван Вазов, където вече с пресъхнало гърло отворих първата за деня бира :)

Critical mass

Толкова за тазгодишното велошествие, ще видим догодина дали ще сме повече или по-малко...

П.П. Току ще се сетих, че днес се навършват 2 години от както ми откраднаха колелото... беше в деня точно след ВЕЛОШЕСТВИЕТО 2006, което в интерес на истината беше доста по-добро от вчерашното. Дано отдавна да си е потрошил крайниците, този който го открадна!

Няма коментари: