6/19/2008

Шопски празник 2008

С известно закъснение, но все пак...

Миналият уикенд се проведе за 39-ти път традиционният елинпелински събор - "Шопски празник" 2008.

Шопски празник 2008

За разлика от други години, празникът премина сравнително мирно и спокойно, не станах свидетел на нито един бой, или свада, което за Елин Пелин е нещо необичайно :)

Празникът беше открит от Стоян Янкулов, който колкото и да го крие, е родом от Елин Пелин. Стунджи просто се изгаври с публиката насъбрала се на площада. Когато всички учакваха спектакъл, той се появи, удару два пъти тъпана.... и това беше. После последваха речи, тъпотии, Елица и тя излезна, за да ни напомни колко велик човек и музикант е Стунджи, но с нищо не напомниха за концерта, който изнесоха тук преди 2 години. Явно славата им е станала в повече... Много празнословие и никакво участие от "звездния дует". Голяма работа сте, ей... няма що! Една песен не можахте да изкарате, та било то и "Вода" :-D

Стоян Янкулов

След фиаското, на сцената излезна Шопския танцов ансамбул, заедно с техния оркестър. Младите шопи и шопкини, показаха на яве що е то шопска ръченица и има ли тя почва в Елин Пелин.

Шопи

Шопкини

След като и ансамбълът на Филип Кутев беше на сцената, там се появи и почетния гост на празника (не е Стунджи, споко) - Бобан Здравкович. Турбо-фолк звездата от Западната ни съседка взриви публиката насъбрала се на площада. Е как не, сръбското си е сръбско :) Като Стунджи не свири, поне Бобан се представи подобаващо!

Елин Пелин

Така и завърши първият ден на "Шопски празници" 2008. Краят беше сложен с впечатляващи фойерверки, които в продължение на 5 минути, задържаха погледите на шопите в небето.

fireworks

fireworks

За другите дни на празника няма, да ви разкажа... да сте били там :)

1 коментар:

niki каза...

Много готини снимки! От утре си взимам нова камера и почвам и аз да щракам.