10/25/2007

Стоян и Елица - "Земя"

След негативизма от предишния пост, е време за нещо по ведро, а именно - новият клип на Стоян Янкулов и Елица Тодорова - Земя. Новото видео към сингъла е режисирано от Валери Милев (както и старото "Вода").



"Земя" е част от световната кампания - "Keep the Earth Clean" ("Пазете земята чиста"), която бива подкрепяна и от музикална звезда Боно от групата U2. Сингълът "Земя" е част от от концепция в подкрепа на проекта, която включва 4 отделни парчета. Елица и Стоян наскоро представиха своя видеоклип на среща на Юнеско и в Япония и пред кралското семейство на Швеция. С първия си сингъл „Вода" (също част от този проект, в защита на опазване на водите чисти), Елица и Стоян се класираха на 5-то място на Евровизия, а видеото бе отличено за най-добър български видеоклип на тазгодишните музикални награди на MAD в Гърция. Следващите два сингъла от проекта ще бъдат издадени през 2008 и ще се наричат „ Огън" и „Въздух".

Определено мога да кажа, че този клип/песен ми допада повече от колкото предишния им "Вода". Всъщност музиката във видеото е микс от няколко от песните им от пилотния албул Drumboy, като основата е от "Раздумка".

Стоян и Елица, са на гребена на вълната на тяхната популярност, което всъщност е прекрасно, след като стояха години наред в сянката на сцената, като бяха предимно известни на музиковеди и заклети фенове на музиката. Такъв талант определено не трябва да се "крие" и най-накрая широката публика научи кой е Стунджи и коя е Елица (всъщност това стана след участието им в Евровизия).
Много хора се обърнаха срещу тях, обвинявайки ги в комерсиализъм, но лично мое мнение е, че най-накрая си получават заслуженото след години "блъскане" по ударните и репетиции, за да стигнат до синхрона, който демострират!

Чакам с нетърпение следващото им изпълнение на живо!

Снимки на Дуета, от профила ми във ФликР.

1 коментар:

Ния каза...

Аз съм на 10 години и разбирам че трябва да опазваме земята!Защото тя е нашия живот!!!