5/16/2007

ВЕЛОРЕВОЛЮЦИЯ

Сборен пункт - Паметника 18:00ч.
Аз дойдох, около и 30, но не бях изпуснал нищо.
Все още течеше "репетицията" на музикалния вело-съпровод.
Около 19ч. вело-множеството потегли от паметника в посока кръстовището на Гурко и В.Левски.


С бавно темпо, целящо да изнерви максимално и шофьори, и полицаи, протестиращите се отправиха към НДК по бул.П.Евтимии.

Сред хората, дошли да подкрепят инициативата, имаше всякакви типажи - старци на колелета, жени на средна/надсредна възраст, майки с деца в количките, тийнейджъри и подрастващи, млади хора, мъже, професионални колоездачи и др, и др...Със стигането до НДК, последва кратка почивка, използвана от организаторите, за да се раздадат листовки на гражданите. Листовките представляваха план със заветните 6 велосипедни лъча, свързващи различни точки на София с центъра. Всички би трябвало, да започват от Съдебната палата - Алабин и Витошка.И въпреки мирния характер на шествието се намериха, както и "добросъвестни" граждани, които да ни понапсуват, така и тъпи полицаи, които да съставят актове за "неподчинение на устна заповед"

Силни сме когато сме многоНие не блокираме движението, ние сме движението!Пачангааааааааа :)Човекът срещу автомобилаЗа Земята, за колелата, за хоратаПозитивно мероприятие, което трябва да се случва по-често.P.I.F. - Колело

3 коментара:

Michel каза...

Мерси за снимките и репортажа!

тази
най-много ми хареса! :)

Повече такива събирания! Да живее колелото! :)

Роси, ЕкоОбщност каза...

Мерси за подкрепата и снимките и ... за вдъхновението. Отворени сме за всички идеи как да превърнем София в място за колело и ... за дишане :)

Анонимен каза...

Ако искате, всяка седмица да минаваме.