7/11/2007

Странджа част 4

Вчера се проведе четвъртият от протестите с цел защита на национален парк "Странджа".
Както беше обявено първоначално, всички се събраха около Руски паметник, точно в 19ч.
За разлика от предходните няколко протеста, числеността на протестиращите беше сравнително малобройна - не повече от 150 човека бяха дошли.

Идеята беше, да се обикаля по пешеходните пътеки, като по този начин се блокира движението за кратко.Въпреки че, протестът беше "апокрифен", необявен на сайта, с цел да се хване полицията неподготвена, на място имаше поне 50-на полицаи, докарани със служебния реис "Чавдар", 6-7 патрулки и няколко Дефендера.

"Тимата от запаса"


БТВ също беше тук, с "чинията", явно готови за предаване в ефир. Общо взето полицаи + журналисти бяха колкото и протестиращите.
Като цяло мероприятието премина доста мирно, без излишно напрежение и провокации, както от страна на протестиращите, така и от страна на полиция. Куките, явно спечени от последните изцепки на колегите им с миньорския протест, бяха много толерантни и възпитани. Ето че, и така ставало! След около 30-на минути обикаляне по пешеходните пътеки, протестиращите се разпръснаха, така както и се бяха появили. Голяма част от 'масовката' се изнесе към Борисова градина и Лодки, където вечерта продължи с тарамбуки, бири и разговори с познати.


_____________________________________________________________________________________
Мястото


Каде е топката?


Folks

Природата за нас, бетона за Вас


Яна и 350Д


Митака събира счупени стъклаНякои го удариха на хоро


На връщане минахме през НДК, където е децата си играеха на пясъка останал от плажния волейбол.

Още снимки от вчерашния протест тук

Няма коментари: