7/16/2007

Искаме природа

В петък се проведе поредния Еко протест, като хората се събраха на Аптека и направиха влакче по Витошка.
В началото на протеста влакчето беше още малко
Еко активисти


След вълната от протести, която буквално заля София, проблемът със Странджа стана обществено достояние и като че ли постигнахме и частична победа. Сега вече на дневен ред Странджа отстъпва място на други застрашени територии от българската природа. Протестът в петък показа, че исканията се ориентират постепенно към Рила, Пирин и Черноморието. Дискутирано беше уволнението на директора на национален парк Рила и последиците за парка. Бяха изказани упасения за евнтуално започване на строителство в парка. Някак си като 'дежа ву' ми дойде тази статия от блога на Наблюдател.

Отново от блога на Наблюдател научих шокиращата новина, че "Полицията привиква блогъри заради Странджа". Какви абсурди само... Блогърът Мишел е бил викан в полицията, да дава обяснения, заради писанията му и отразяването на протестите за Странджа.
Вижте целия разказ за случилото се.

Направо нямам думи...

Влакчето завива по Солунска
Влакчето завива по Солунска
Полицията този път беше многократно по малобройна
Полицията този път беше многократно по малобройна
Странджа fos sale
Странджа fos sale
Природата не е за продан
Природата не е за продан
След обикаляне на пл.Славейков, влакчето стигна финалната си дестинация - МОСВ,където с буквите, които участниците във влакчето носеха се написаха послания върху стената срещу министерството."Хубава си моя горо, миришеш на младост..."
Хубава си моя горо, миришеш на младост...

1 коментар:

Selene каза...

Страх ме е дали не избързваме с другите неща - в смисъл, още за Странджа нищо не е решено, ние вече се борим за Рила. А наистина трябва, не само Странджа е на тоя свят... А това с привикването на Мишел Бозгунов е отвратителна история, имам чувството, че се връщаме в миналия век с нея. Не знам, не очаквах такова нещо, честно...
Благодаря ти, прочетох ти коментара в моя блог, ICQ-то ми е 349-045-929. :)