7/09/2007

Keep on rockin'

Протестите продължават!

Утре точно в 7ч. на Руски паметник.
Блокиране на движението за 15-20 мин., чрез обиколка на кръговото движение по пешеходните пътеки.

След края на блокажа, пешеходците се изнасят на няколко групички, към съседните малки улички и там се разпръскват далеч от полицията. Хора на групи, да не оставят на мястото, след края на акцията. Това е флаш-моб - спонатнно излизане на улицата, без разрешително от полиция и община. Банери и други материали, да са в компактен размер, за да не предизвикват вниманието на куките.

Подкрепа от коли - които може, да осигури автомобилна подкрепа е добре дошъл. Блокиране на движението от пешеходци и шофьори!

Добре изчислено идване на мястото точно в 19:00. Ако има забавяне, обикаляне по кръговото или по околните малки улици.

Уведомяване на познати журналисти, само при обещание, да няма предварително разгласяване.

Това е - утре се събираме пак на улицата. Който има куража, да дойде.

П.П. - И не ме разбирайте погрешно, нямам нищо общо с организацията на "революцията". Просто помагам това съобщение да стигне до повече хора.

9 коментара:

Анонимен каза...

Не знам защо пиша като отговор това, но куките особено много ме дразнят в последно време. И особено тези от висшите нива. Гледах клипа на бития Кольо Колев - миньора. Това ме потресе направо. Не мога да повярвам. Те го удариха в земята човека. А после лъжат по пресконференции, че сам си бил удрял главата в асфалта, представяш ли си? Баси хората. Малка държавица сме, ама голяма мафия имаме.

Не искам да насаждам някакво негативно отношение към куките, ама това което правят не е правилно според мен. Иска ми се да има повече гласност за това и нетърпимост от страна на обществото. Иначе няма как да ги научим тия лъжци.

Не знам дали наистина е така, но предполам, че полицаите на високите постове казват на подчинените си какво да казват по интервюта като се получи такъв гаф. Възмутен съм до n-та степен.

P.S. Съжалявам ако изказвам такова мнение не на място. Дано утре не се закачат с нас.

kozzmen каза...

Полицията винаги е била и ще бъде официалния репресивен орган на държавата. Според мойте наблюдения, винаги чакат заповед отгоре и тогава почват, да действат и стават брутални, като до преди малко са били мирни и тихи. Друг е въпросът, за какви низки хора говорим, облечени във властта на фуражката. Мислят се недосегаеми.

Ще видим утре какво ще стане....

Анонимен каза...

Напълно подкрепям протеста, започващ довечера в 19 часа. Единственото, което не ми харесва в него е, че нямате офциално разречение за него и е хаотичен.Насилието води до насилие, а мисля че няма смисъл да има още бити млади хора или полицаи, все пак всички сме хора и сме равни помежду си. Присъствах на масовия протест срещу закона за марихуаната преди няколко години, протеста беше легален, нямаше насилие и имаше резултат, макар и минимален. Успех довечера!:)

kozzmen каза...

Самите протестиращи не провокират насилие по накакъв начин. Зад самия протест, не стои никаква организирана структура, той плод на идеята, че има какво да се каже на обществеността по проблем касаещ всички нас. Еко-терористите, също нямат разрешение за строеж, но това не ги спира, да съсипват природата, не само в Странджа, но и на още много други места в България.

Анонимен каза...

Според мен когато протеста е нерегламентиран и има опасност от насилие,много хора биха се страхували да излязат на улицата.Ако всичко е по реда си ще се получи много по масова сбирка и всички които желаят ще могат да покажат своето мнение по въпроса!От друга страна спонтанното излизане на улицата без разрешение е един чудесен израз за нетарпимост срещу безумното погубване на най-хубавото което имаме всички ние-природата!!!

Анонимен каза...

ЮРИСТ :
Режимът за провеждане на подобни мероприятия в България е уреден в Закона за събранията митингите и манифестациите. Той определя на разрешителен а УВЕДОМИТЕЛЕН режим за провеждането им ! Това означава, че не се иска никакво разрещение от никого, защото правото на провеждане на митинги е основа на демокрацията и е защитено от Конституцията на РБ. Законът казва, че общинсакта админисрация трябва просто да бъде уведомена 48 часа преди провеждането му - чл.8. И най - важното ЗА ДА ИМАМЕ ПРАВА ТРЯБВА ДА ГИ ОТСТОЯВАМЕ !

Анонимен каза...

Точно заради това идеята за flash mob бе добра само за начало. Вече е ясно на всички, че има някаква организация. И според мен е по добре да се впрегнат усилията за един голям протест, но в защита на общата идея. Не само Странджа, а като цяло всички територии, които отпаднаха от Натура 2000. Не съм юрист и не мога да кажа дали съдът не е имал право с решението си за Странджа. Правото е толкова "криво" по принцип, че нищо чудно. Но решението за Натура 2000, трябва да се вземе скоро, а и може да има натиск от EU.

Анонимен каза...

И аз съм на мнение че трябва да се действа глобално за всички територии а не само за Странджа. Какво стана с Рила, Пирин... ? Май ги забравихме. Ако действаме парче по парче нищо няма да постигнем. Ще спасим Странджа но до тогава може да не е останало нищо от Черноморието, Рила, Пирин, Родопи и т.н.

kozzmen каза...

Aз лично не смятам, че протестите ще спрат до тук. Дори и при евентуален успех в казуса "Странджа", не трябва да се спира. Все още не е решен въпросът за Иракли, Боровец, още десетки идентични по Черноморието.
За първи път от 1997 насам, хората се събитат спонтанно на протест обединени от идея, в която всички вярват, обединени от любовта им към природата и България.