7/12/2007

One step ahead

"Всички административни актове, с които досега са обявявани защитени територии, вече не подлежат на обжалване по съдебен ред. Това спешно допълнение към Закона за защитените територии (ЗЗТ) гласува в сряда парламентарната комисия по околна среда. Така депутатите се надяват да не се повтарят случаи като тези с парк "Странджа" и местността Камчийски пясъци, чийто защитен статут беше оборен в съда. Според гласувания текст няма да могат да се обжалват досега издаваните заповеди и приетите към тях допълнителни актове за промени и актуализации."

Пълния текст на статията от днешния брой на в-к Дневник

Този текст лично за мен поражда няколко въпроса, на които ми е трудно да си отговоря.
Какво става с териториите от НАТУРА2000, които бяха приети и в последствие извадени от списъка на защитените територии. Те попадат ли под закрилата на ЗЗТ? Какво става от тук нататък с Иракли, Камчия, проектите за северното черноморие и т.н.
Последното, което чух за Иркали, е че инвеститорите щели да пресушават реката, защото не влизала в строителните планове!!!!! Същата тази река Вая, която преди около година придойде и завлече коли и палатки в морето...


В дясно от Брути, информационната табела с границите на защитената местност Иракли, която беше съборена и направена на парчета от Организацията на собственици на земи.
Сами си направете изводите...


Все пак новината е позитивна.
Кампанията с протестите, предполагам продължава.

Няма коментари: